Община Варна ще отпусне 257 000 лв. от бюджета си за

...
Община Варна ще отпусне 257 000 лв. от бюджета си за
Коментари Харесай

Отпускат 257 000 лв. за покриване на част от задълженията на Тубдиспансера

Община Варна ще отпусне 257 000 лева от бюджета си за покриване на част от отговорностите на Специализираната болница за лекуване на пневмо-фтизиатрични болести. Това реши с цялостно единогласие Общинският съвет след оживена полемика в зала " Пленарна “.С част от утвърдените средства ще се погасят задълженията на здравното заведение към Национална агенция за приходите и Енерго-Про, за които има издадени изпълнителни листове, а с остатъка ще бъдат платени възнагражденията на личния състав за ноември и декември предходната година. Държавната дотация, която лечебното заведение следва да получи, ще отиде целево за заплати, взеха решение още съветниците.

В рамките на съвещанието беше изтъкнато, че никой не желае закриване на лечебното заведение, само че е належащо допустимо по-бързо решение на проблемите, които са доста и трупани с години. Общинските съветници утвърдиха основаването на работна група, която да извърши инспекция и да излезе с отчет за опциите за усъвършенстване на разноските в болничното заведение. Решено бе членове на групата да бъдат ръководителят на отрасловата комисия доцент Антоанета Цветкова, общинският консултант Григор Григоров и шефът на дирекция " Здравеопазване “ Анастасия Георгиева.

В рамките на съвещанието бяха отправени рецензии към работата на контрольора на Тубдиспансера, който в никакъв случай не докладвал на Общинския съвет за положението на болничното заведение. Отново с безусловно болшинство общинските съветници взеха решение доктор Стефан Стефанов да бъде освободен от поста.

Това е следващата финансова помощ, която Тубдиспансерът получава от общината. Тя бе гласувана, защото лечебното заведение е със запорирани сметки поради насъбрани задължения, които към април възлизат на над 421 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР